Pressemeddelelse, 9. januar 2008


Facebook Myspace   indtil 19. Januar 2008

Thierry Geoffroy / Colonel udbygger sin udstilling på Galleri Asbæk med et projekt, der erobrer nyt rum til kunsten fra nettets
 populære sider Facebook og Myspace


Afsløring og pressemøde med kunstneren:

Torsdag d. 10. januar 2008, kl. 15 på Galleri Asbæk, Bredgade 20, 1260 Kbh.  K


Engang var det husmure, der blev erobret som graffitimaleres lærreder; nu er det internettet der står for tur. Der kan murene fx hedde Facebook eller Myspace og de kreative udfoldelser begrænser sig ikke til hurtige afmærkninger af territorium, men er af en mere sofistikeret slags. Kunstnere skubber grænserne for det vi kalder offentlige rum når de infiltrerer fx Facebooks vennenetværk med fiktive personer og skæve begivenheder.
På Galleri Asbæk i København præsenteres fra d. 10. januar de første resultater af et omfattende og stadig voksende projekt: Colonel er i færd med at samle en gruppe af internationale såvel som danske kolleger som alle deler interessen for Internettet og i særdeleshed internetsiden Facebook, som danskerne for tiden strømmer til .

Colonel har senest udstillet på MOMA PS1 i New York, på Venedig Biennalen og Istanbul Biennalen. Han er kendt fra sine udsendelser Immigranten på DR2 og for projektet Emergency Room.

Allerede i 2000 begyndte han sine interventioner på Internettet. Da kunne man ved en google-søgning på ”kunst og erhverv” finde et selvportræt af kunstneren eller ved en søgning på ”statens museum for kunst” finde Colonels malerier med ordet ”RETARD” (fr: ”forsinket”) – de er også at finde på Galleri Asbæk.
Centralt i Colonels valg af Internettet som medie for sin kunst er hastigheden. Hurtigt og effektivt kan kunsten reagere på hændelser i omverdenen og ligeså hurtigt formidle sin reaktion til mange mennesker. Han har i årevis arbejdet med at udvide opfattelsen af hvad offentlige rum er. Med projekterne på Google, Myspace og senest Facebook bliver der taget vigtige skridt i den retning. Det er nyt territorium og der er meget af det!
A Great Painter kan ses på Galleri Asbæk indtil 19. Januar 2008. Derefter vil udstillingens anden del være at finde i Berlin og til foråret i New York.
Se mere på  www.asbaek.dk og www.colonel.dk    facebook project group

Torsdag d. 10. januar 2008, kl. 15 præsenteres udstillingens nyeste tilføjelse Facebook Myspace.  Kunstneren vil være til stede og introducere projektet samt den kommende Penetration Biennial som vil finde sted i København i 2009.

Galleri Asbæk, Bredgade 20, DK-1260 København K, Man-Fre: 11-18, Lør: 11-16. Tlf.: 33 15 40 04unic  press foto for " Facebook Myspace " project for use of the press  download here with  title of  foto :" the cloning "

!!!!the foto   " add Anders as a friend "  is not for  press use

1